Nagyszerű elismerése a sikeres Ökoiskola Programnak, hogy az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete központi honlapján bemutatja, mint a fenntartható fejlődésre nevelés jó gyakorlatát.

Az eredeti angol nyelvű cikk itt érhető el: https://en.unesco.org/news/students-take-lead-spread-eco-schools-initiative-hungary, melyről a közeljövőben spanyol és francia fordítás is készül, valamint az UNESCO a cikket – és vele az Ökoiskola Programot – közösségi média felületein is terjeszteni tervezi.
Dr Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság elnöke örömmel üdvözölte az UNESCO elismerését. Hozzátette, „a Világunk átalakítása: a fenntartható fejlődés 2030-ig megvalósítandó programja – tehát az ENSZ által 2015-ben elfogadott, 2030-ig tartó fenntartható fejlődési keretrendszer - olyan emberekhez szól, és csak olyan emberekkel folytatható a siker reményében, akik megkapták a szükséges indítást, valamint a mintául szolgáló és lelkesítő környezetet a saját fejlődésük egész életen át tartó fenntartásához. A hosszú évek óta nagy sikerrel működő Ökoiskola Program hozzájárulhat ahhoz, hogy tájékozott, felelősséget vállalni tudó és akaró fiatalok kerüljenek ki az iskolákból a jelen és a jövő generációk érdekében.”

A cikk magyar nyelven, Könczey Réka fordításában olvasható az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet honlapján: http://ofi.hu/hir/unesco-cikk-az-okoiskolai-kezdemenyezes-elterjeszteserol-magyarorszagon, valamint az UNESCO honlapján: http://www.unesco.hu/nevelesugy/magyar-okoiskola