Iskolánk ismét megrendezte II. Rákóczi Ferenc születésének 342. évfordulója tiszteletére a három napos rendezvénysorozatot.

 Az előzetes felkészülésben minden diák és pedagógus kivette a részét.

Meghirdettük a tanulmányi versenyt, a rajzpályázatot, valamint fogalmazást, esszét írhattak tanulóink Rákóczi fejedelem a példaképem címmel.

Elindítottuk a 8. osztályosok körében a Rákóczi úrhölgye - és fejedelme kerestetik szavazást. A tanítási órákon a fejedelemről szóló témakörben feladatokat oldottunk meg.

A nyitó napon emlékműsorral, valamint a városrészünkben felállított Rákóczi- szobor megkoszorúzásával tisztelegtünk iskolánk névadója előtt.

Dr. Szabó József János hadtörténész, kutató, intézményünk volt történelmet oktató tanára, meghívott előadónk érdekes előadást tartott, - saját kutatásaival alátámasztva -, Járt-e Rákóczi Dabason? címmel.

A záró napon Magyarország története című dokumentumfilmből a Rákóczi- szabadságharc kitöréséről szóló részt vetítettük le, ezt követően a tanulók csapatonként kitöltötték a filmhez kapcsolódó totót.

A színes programok és feladatok hozzájárultak e korszak könnyebb megértéséhez, valamint II. Rákóczi Ferenc életének és korának elmélyítéséhez.

                                                                                                   Dr. Gogolák Gáborné

                                                                          osztályfőnöki- és közismereti munkaközösségvezető