Digitális témahét iskolánkban 2018.

A digitális készségek fejlesztése, a digitális nevelés egyre nagyobb szerepet kap a XXI. század társadalmában. A digitális eszközhasználat nem a távoli jövő, hanem a mindennapjaink szerves része. 

A Digitális témahetet először 2016-ban rendezték meg, így már 3. alkalommal tarthatták meg az iskolák.

Ebben az évben április 9. és 13. között került megrendezésre iskolánkban is a Digitális Témahét (DTH), ahol ismét a digitális eszközöké volt a főszerep.

A hét fő témája a digitális gyermekvédelem a gyermekek tudatos médiahasználatra való nevelése volt.

Kovács Márta a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattól (Safer Internet Program) a „Netezz Biztonságosan” címmel internet biztonsági, interaktív foglalkozásokat tartott, közel 132 gyermeknek.

Színvonalas és érdekes előadást tartott még nálunk Sevecsek Péter - intézményünk volt tanára, jelenlegi informatikai rendszergazda - és Hideghéti Tamás - a Táncsics Mihály Gimnázium informatika tanára - is, akik a korcsoportoknak megfelelően mutatták be az internet fejlődését, veszélyeit, előnyeit és hátrányait.

Köszönjük az előadóknak, hogy részt vettek nálunk a digitális témahéten!

A nyolcadik osztályosok az informatika óra keretein belül használhatták az okos telefonjaikkal, a mai világ legelterjedtebb közösségi oldalát a facebook-ot. Az óra beszélgetéssel zárult, ahol az oldal veszélyeiről és azok elkerüléséről volt szó.

 

                                                                                                            Zielbauerné Smidróczki Angéla

                                                                                                                témahét felelős, szaktanár